Postitatud

Brüleekreemi retsept

Maitsva brüleekreemi valmistamiseks läheb vaja:

500 ml vahukoort (35%)
1 vanillikaun
4 suurt munakollast (L suurus muna)
3-4 spl erütritooli
näpuotsaga soola
1 tl pruuni erütritooli vormi kohta

  • Lõika vanillikaun pooleks, eemalda seemned ja lisa potti koos vahukoorega
  • Kuumuta keemiseni – aga ära keeda! Tõsta pliidilt, pane kaas peale ja jahuta 15-20 minutit
  • Vispelda munakollane paksuks kreemiks. Kui vahukoorel on tekkinud peale nahk – eemalda see
  • Lisa nüüd koorele erütritool ja lisa väga ettevaatlikult ja aeglaselt (!!!!) munakollased – ise samal ajal vispeldades
  • Tõsta segu väikestesse vormidesse. Väikesed vormid pane suurema vormi peale kuhu saab lisada kuuma keeva vett. Lisa kuuma vett niipalju kui on väikestes vormides kreemi
  • Küpseta 150 kraadi juures 40-45 minutit kuni kreem on tahkunud aga võdiseb veel veidi kui vormi liigutad. Ära pruunista! Tõsta vormid kuumast veest ja lase toatemperatuuril tund aega jahtuda. Seejärel tõsta vähemalt 3-ks tunniks külmkappi

Enne serveerimist lisa igale vormile ühtlaselt 1 tl pruuni erütritooli – põleta suhkur leeklambiga karamelliks. Lisa ka mõni hapukas mari – näiteks vaarikad.

Head isu!

Jaga sotsiaalmeedias