Postitatud

Šokolaadi-kirsitordi retsept

Piduliku šokolaadi-kirsitordi valmistamiseks läheb vaja:

100g toasooja võid
50g erütritooli
50g kakaod
5 muna
50g vahukoort
120g mandlijahu
30g kookosjahu
1tl küpsetuspulbrit
1spl vaniljeekstrakti

  • Vahusta erütritool toasooja võiga, lisa kakao
  • Lisa ükshaaval munad, lisa vaniljeekstrakt ja vahukoor
  • Vahustades lisa kuivained
  • Määri koogivorm võiga ja pane tainas vaormi ning küpseta 175 kraadi juures 20 minutit
  • Võta põhi ahjust ja jäta jahtuma
  • Jahtunud tordipõhi lõika pooleks

Täidis

400g külmutatud kirsse
50ml rummi
5spl erütritooli
500g mascarponet
40g želatiini
50ml vahukoort

  • Lisa potti külmutatud kirsid, rumm ja erütritool ja keeda 30 min madalal kuumusel
  • Pane želatiin vähese vee sisse paisuma
  • Lisa paisunud želatiin soojale kirsisegule, sega kuni želatiin on lahustunud
  • Lisa kaussi mascarpone ja vahukoor, sega veidi ja seejärel lisa vähehaaval kirsisegu (samal ajal sega)
  • Lisa tordipõhja alumisele osale peale täidis ja pane seejärel külmkappi pooleks tunniks tarretuma
  • Tõsta tordipõhja pealmine osa tordi peale
  • Pane tort uuesti 1-2 tunniks külmkappi

Šokolaadiglasuur

100g tumedat šokolaadi
25g vahukoort

  • Sulata vesivannil tume šokolaad ja lisa vähehaaval vahukoort samal ajal segades
  • Kaunista tort glasuuriga ja riivi peale veidi soolakaramelli šokolaadi

Head isu!

Mis on erütritool ja ksülitool?

Jaga sotsiaalmeedias