
Piduliku šokolaadi-kirsitordi valmistamiseks läheb vaja:
100g toasooja võid
50g erütritooli
50g kakaod
5 muna
50g vahukoort
120g mandlijahu
30g kookosjahu
1tl küpsetuspulbrit
1spl vaniljeekstrakti
- Vahusta erütritool toasooja võiga, lisa kakao
- Lisa ükshaaval munad, lisa vaniljeekstrakt ja vahukoor
- Vahustades lisa kuivained
- Määri koogivorm võiga ja pane tainas vaormi ning küpseta 175 kraadi juures 20 minutit
- Võta põhi ahjust ja jäta jahtuma
- Jahtunud tordipõhi lõika pooleks
Täidis
400g külmutatud kirsse
50ml rummi
5spl erütritooli
500g mascarponet
40g želatiini
50ml vahukoort
- Lisa potti külmutatud kirsid, rumm ja erütritool ja keeda 30 min madalal kuumusel
- Pane želatiin vähese vee sisse paisuma
- Lisa paisunud želatiin soojale kirsisegule, sega kuni želatiin on lahustunud
- Lisa kaussi mascarpone ja vahukoor, sega veidi ja seejärel lisa vähehaaval kirsisegu (samal ajal sega)
- Lisa tordipõhja alumisele osale peale täidis ja pane seejärel külmkappi pooleks tunniks tarretuma
- Tõsta tordipõhja pealmine osa tordi peale
- Pane tort uuesti 1-2 tunniks külmkappi
Šokolaadiglasuur
100g tumedat šokolaadi
25g vahukoort
- Sulata vesivannil tume šokolaad ja lisa vähehaaval vahukoort samal ajal segades
- Kaunista tort glasuuriga ja riivi peale veidi soolakaramelli šokolaadi
Head isu!
Mis on erütritool ja ksülitool?